Meeste autodieven actief in Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Nieuwegein is een geliefd doelwit voor autodieven. Naar verhouding werden in deze gemeente de meeste autodiefstallen gepleegd. Alleen in Utrecht waren de absolute aantallen hoger.
Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Per 1.000 personenauto's werden er tussen 2015 en 2017 in Nieuwegein 1,75 autodiefstallen gepleegd. In Utrecht waren dat er 2,37. Gezien de grote verschillen in inwonersaantallen (in Nieuwegein iets meer dan 60.000 tegenover bijna 500.000 in de gemeente Utrecht), blijken de diefstallen in Nieuwegein per inwoner behoorlijk.
Eerder bleek al uit de jaarlijkse misdaadmeter van het Algemeen Dagblad dat het aantal autokraken en autodiefstallen in Nieuwegein afgelopen jaar is toegenomen. Politieke partijen in Nieuwegein willen daar de komende jaren op inzetten, onder andere door middel van kentekenregistratie.
Landelijk gezien nam het aantal autodiefstallen dat bij de politie is aangegeven tussen 2010 en 2017 met 40 procent af. Ook het aantal diefstallen van onderdelen of spullen van of uit personenauto's daalde flink, met 47 procent, aldus het CBS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.