RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraffen geëist tegen Utrechtse serie-inbrekers

UTRECHT -

Het OM heeft celstraffen geŽist tegen drie Utrechtse inbrekers. De mannen zijn recidivisten met een uitgebreid strafblad, leven van een uitkering en vertelden in de rechtbank allerlei smoesjes om onder hun straf uit te komen.

Het trio brak afgelopen november in in een bedrijfspand aan de Kanaalweg, vlakbij de tippelzone. Ze stalen een kluis en nog wat andere spullen. Met gestolen pinpassen namen ze geld op bij winkelcentrum Kanaleneiland en op de Oudegracht. De kluis braken ze open en dumpten ze later bij de Prinsebrug in het Kromme Rijnpark.


AANHOUDING

De mannen werden uiteindelijk aangehouden in de Vogelenbuurt. Eťn van de verdachten verraadde zichzelf door te zeggen dat het dure horloge dat hij droeg niet uit de kluis kwam. De agenten hadden toen nog helemaal niet gezegd dat ze op zoek waren naar een kluis. Ook lag in de auto van de verdachten betongruis, een bivakmuts en veel briefgeld.


SMOESJES

In de rechtbank bleven de drie mannen (26, 26 en 34 jaar oud) beweren dat ze onschuldig zijn. Ze kwamen met alibi's op de proppen die niet te verifiŽren waren. Het OM heeft onvoorwaardelijke celstraffen geŽist omdat de mannen al uitgebreide strafbladen hebben. De strafeisen zijn vier maanden cel, zes maanden en twaalf maanden waarvan de helft voorwaardelijk.

De mannen worden niet alleen verdacht van de bedrijfsroof, maar ook van een mishandeling, witwassen, bedreiging en een woninginbraak aan de Maliesingel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -