RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort één van de snelst groeiende economieën

AMERSFOORT - Het gaat Amersfoort economisch voor de wind. De gemeente groeit snel, kent een lage werkloosheid en een bloeiende economie.

Met name het werkloosheidspercentage ligt in Amersfoort laag, concludeert het CBS na onderzoek onder de 'groeiers buiten de Randstad'. Vorig jaar was het percentage werklozen in Amersfoort lager dan het percentage in de vier grote steden van Nederland (Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam). Ook is het aantal mensen dat in de bijstand zit in Amersfoort lager dan het gemiddelde van diezelfde steden.

"Er is vaak aandacht voor de Randstad, met name steden als Amsterdam en Rotterdam. Toch is het voor de Nederlandse economie ook interessant om eens te kijken naar de andere gebieden", aldus Peter-Hein van Mulligen van het CBS.

En daaruit blijkt Amersfoort dus één van de 'grote groeiers buiten de Randstad' te zijn. "Almere staat met stip op nummer 1, maar ook Amersfoort doet het ontzettend goed", vertelt Mulligen. "Het aantal inwoners is er toegenomen, de economische groei is gestegen en de werkgelegenheid is toegenomen. Goed nieuws voor bewoners: ze kunnen bijvoorbeeld makkelijker een baan vinden."

Toch kan het voor inwoners van Amersfoort ook een nadeel zijn, dat snelle groeien. "Als het een plaats economisch zo goed gaat, betekent dat ook dat het bijvoorbeeld drukker wordt op de weg. Dus in die zin is het niet alleen maar zonneschijn", aldus Mulligen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -