Vernieuwd Bunkerpad geopend bij Amelisweerd

BUNNIK - Het nieuwe Bunkerpad is vanmiddag geopend. Het wandelpad bij Amelisweerd loopt langs verschillende bunkers en geeft meer informatie over onder meer Fort bij Vechten en Fort bij Rijnauwen. De kazematten maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
De provincie Utrecht en de gemeenten Bunnik en Utrecht willen met het nieuwe pad meer vertellen over de geschiedenis van de bunkers. "Er liep altijd al een soort onverhard paadje langs en nu hebben we daar een mooie, verharde route van gemaakt", vertelt gedeputeerde Mariëtte Pennarts, die het nieuwe Bunkerpad vanmiddag in gebruik nam, samen met wethouders Erika Spil (Bunnik) en Kees Geldof (Utrecht).

GEZINNEN

In het gebied komen veel gezinnen met kinderen. Het nieuwe pad is dan ook met name leuk voor het jonge publiek, zegt Pennarts. "Er komt ook een bunker die wordt opengesteld, waar kinderen overheen kunnen klimmen en er komt een speeltoestel bij. Het wordt echt een extra stukje om het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vertellen."

APP

Tegelijk met het vernieuwde pad is er ook de 'Bunkerpad-app' ontwikkeld, gericht op kinderen van circa 8 tot 12. Zij kunnen ook op deze manier kennis maken met de bunkers.
De Nieuwe Hollandse Waterlinie is zo'n 85 kilometer lang en loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. Het is het grootste rijksmonument van Nederland en is genomineerd om op de UNESCO Werelderfgoedlijst te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.