RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

1400 handtekeningen tegen sluipverkeer in Vianen

1/2
VIANEN - staat hier echt muurvast", zegt Chantal de Korte, bewoonster van de wijk Amaliastein in Vianen. "We hebben geteld en in twee uur tijd komen hier 2500 auto's voorbij."

Om de gemeente duidelijk te maken dat bewoners willen dat er iets gaat veranderen aan de verkeerssituatie, werd in januari een petitie gestart. De 1415 handtekeningen zijn woensdagavond overhandigd aan wethouder André Landwehr.

Inwoners van Vianen klagen over sluipverkeer van automobilisten die vanaf de A2 willen doorsteken naar de A27. Automobilisten gebruiken de Bentz-Berg (de weg langs Vianen West) massaal als sluiproute. Inwoners willen dat de gemeente eindelijk eens ingrijpt. "Door het aantrekken van de economie merk je dat het hier steeds drukker wordt met auto's", zegt Chantal de Korte.

ROADBLOCK
"De oplossing is volgens ons heel makkelijk. Bij Lexmond liggen namelijk roadbloacks. Zet die weer aan, dan is het probleem opgelost", aldus De Korte.

Toch is de oplossing volgens de wethouder niet zo simpel. Afgelopen maand bleek uit onderzoek dat er vijf mogelijke oplossingen voor de verkeersproblemen zijn. Volgens de gemeente zorgen al die oplossingen voor het verplaatsen van het probleem.

RIJKSWATERSTAAT
Wethouder Landwehr noemt de verbreding van de A27 de enige oplossing voor het verkeersprobleem op de Bentz-Berg. Hij wil met de petitie naar Rijkswaterstaat om aandacht te vragen voor het probleem.

"De oplossing is in eerste instantie de verbreding van de A27, ook met name met een spitsstrook, zodat het verkeer sneller doorstroomt en geen reden meer heeft om af te slaan. Dat is iets wat Rijkswaterstaat en het ministerie in handen heeft. Wij gaan op de korte termijn kijken of we maatregelen kunnen nemen om het leed te verzachten, maar oplossen van het probleem doen we niet", aldus Landwehr.

In april praat de raad in Vianen over de verkeersproblemen op de Bentz-Berg.
1400 handtekeningen tegen het sluipverkeer in Vianen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht