RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwe betoncentrale opent in Everdingen: "Gunstige locatie voor logistiek"

1/3
VIANEN - Een nieuwe betoncentrale bij knooppunt Everdingen wordt vanochtend feestelijk geopend. Het gebied is interessant voor de productie van betonproducten, want in de buurt zijn meerdere bedrijven gevestigd.

"Het is een hele mooie locatie omdat we aan het Merwedekanaal liggen", vertelt betontechnoloog Heiko Baars. "We zitten ook vlakbij de rijkswegen, dat is goed voor de aan- en afvoer van de producten. Zand en grind komen per schip, de cementen worden over de weg aangevoerd."


ZELFVERDICHTEND BETON

Op de locatie in Vianen wordt zelfverdichtend beton gemaakt. Dit is een betonsoort met een hoge vloeibaarheid die na het gieten niet meer gedicht hoeft te worden. "Het gaat om een hele nieuwe generatie beton. We hebben daarbij geen verdichtingsapparatuur nodig om deze beton in de mallen te krijgen."

Voor de productie wordt gebruik gemaakt van vier grote silo's en een zandgrindopslag. "Dat gaat dan allemaal omhoog en wordt gemengd en vervolgens komt het in de mixer." De fabriek produceert in totaal 36 verschillende soorten. "Elk recept heeft weer zijn eigen specifieke samenstelling."

De officiŽle opening is vanochtend om 11.00 uur en wordt verricht door wethouder Leendert van Wijnmaalen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht