RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Defensie wil leegloop door verhuizing mariniers Doorn voorkomen

1/2
DOORN -

Defensie wil een leegloop van mariniers in Doorn voorkomen. Vakbond VBM waarschuwde daar eerder voor door de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen. Maar die zorgen zijn volgens Defensie niet terecht.

Volgens de vakbond geeft het merendeel van de mariniers aan te vertrekken als de plannen doorgaan. De kazerne in Doorn moet sluiten omdat die te klein is geworden. Maar de nieuwe plek in Vlissingen levert veel weerstand op onder mariniers. Vakbond AFMP zei eerder al dat de mannen bang zijn dat het een "slap aftreksel" wordt van wat ooit beloofd is.


SCHIETBAAN

Defensie zegt in een reactie te blijven streven naar een "moderne, functionele en toekomstbestendige kazerne". De vakbonden uiten zorgen over de voorzieningen. Zo zou er geen goede schietbaan en zouden er geen goede oefenterreinen komen. Het ministerie zegt dat die voorzieningen er wel bij horen: "Die komen dus ook echt op dit complex".

De woordvoerder bestrijdt de zorgen die er leven. "Er zijn signalen dat bepaalde dingen er niet komen. Maar die staan nog steeds ingepland." Volgens hem is het een goed teken dat die signalen er zijn: "We zijn blij dat de mariniers zich bezorgd uiten. Dat betekent dat ze hart voor de zaak hebben."

De kritiek van de mariniers is bekend bij de marine. "Dit kan een reden zijn dat zij het Korps Mariniers verlaten. Uiteraard wil defensie dit, waar mogelijk, voorkomen", zeggen zij in een reactie. Daarvoor worden er continu gesprekken gevoerd met het personeel. Zo wil Defensie inschatten waar de pijn zit en wat eraan gedaan kan worden.


ZEELAND

Mariniers zien al lange tijd op tegen de verhuizing van Doorn naar het zuidwesten in 2021. Naast de kazerne in Vlissingen zelf maken ze zich ook zorgen over hun families. Er zou te weinig werk zijn voor hun partners.

In Zeeland zijn de zorgen ook gearriveerd. Provinciebestuurder Jo-Annes de Bat liet Omroep Zeeland eerder weten dat er deze zomer een familiedag komt voor mariniers. Door virtual reality kunnen ze vast een kijkje nemen op hun nieuwe plek. "Ik denk dat ze nergens beter en prettiger kunnen wonen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er zijn vacatures", aldus de gedeputeerde.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -