Veense jeugd wil opknapbeurt voor verloederde skatebaan

VEENENDAAL - De skatebaan in Veenendaal kan wel een opknapbeurt gebruiken, vinden de jongeren. De baan is in 2005 gebouwd en is flink verouderd. Gaten in het asfalt en sleuven voor obstakels maken het een gevaarlijke plek, volgens de actievoerders
"Een schaafwond is het risico van het skateboarden. Maar het is niet de bedoeling dat de vellen eraan hangen", aldus Jeroen Wagensveld. Hij startte met 2 anderen een actiegroep. Volgens hen vindt zelfs de skatebond de baan gevaarlijk.
De gemeente heeft toegezegd 50.000 euro te betalen voor een nieuwe skatebaan. Maar dat is lang niet genoeg: een nieuwe kost 200.000 euro. Daarom wil de actiegroep Veenendaal wakker schudden, in de hoop dat sponsoren over de brug komen.

VERKIEZINGEN

Ook vanuit de politiek hoopt de actiegroep steun te krijgen. Een handige zet, met nog twee weken tot de verkiezingen. "Van deze tijd kunnen we mooi gebruik maken", lacht een van de skaters.
De groep heeft schetsen gemaakt en concrete plannen liggen. Zo is de baan op dit moment nog van asfalt, maar de skaters willen graag een betonbaan. Zo kan die zeker 20 tot 30 jaar mee. Ook hopen ze dat skaters uit Ede en Wageningen weer terug komen, vroeger verzamelden zij altijd in Veenendaal.
"Skateboarden is veel groter geworden hier in Veenendaal. Nu het een olympische sport is, hebben wij ook een plek nodig om onze kunsten te vertonen. Net als hockeyers en voetballers", zegt Wagensveld.
Veense jeugd wil nieuwe skatebaan
© RTV Utrecht
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.