RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Overvecht: Huiskamer van de Wijk

1/4
UTRECHT -

Wat doe je als je in je wijk een plek mist om samen te komen? Een plek om je buren te ontmoeten? Om samen te koken, te kletsen of elkaar te helpen bij onderwerpen die je moeilijk vindt? Dan richt je die zelf op! Tenminste, dat dacht Roberta Haki, de oprichtster van 'de Huiskamer van Overvecht' in Zorgcentrum Rosendael.

Roberta is Italiaanse, op haar 9e kwam ze naar Nederland. "Dat was nog niet makkelijk hoor. Ik was het enige buitenlandse kind in de klas. Leraren wisten niet wat ze met me aanmoesten, het Nederlandse eten vond ik vies. Ik had lang eigenlijk helemaal geen geen vriendjes, pas op de middelbare school ging het beter", vertelt de nu bijna 60-jarige Roberta.

Roberta trouwt een Marokkaanse man en samen gaan ze - ruim 30 jaar geleden - in Overvecht wonen. "We waren een écht Overvechts gezin, hartstikke multiculti. Mijn kinderen kwamen weleens uit school met de vraag "wat zijn we nou? Marokkaans, Italiaans of Nederlands?!" Ik zei dan altijd: je bent hier geboren, dus vooral Nederlands!"

Een paar jaar geleden mist ze - door het wegvallen van veel buurthuizen - fijne plekken in de wijk om samen te komen. Zo ontstaat de Huiskamer van de Wijk. Middenin Zorgcentrum Rosendael. "Dat is natuurlijk helemaal ideaal. Bewoners van een Zorgcentrum zijn gewoon je buren. Geen mensen die weggestopt zitten in een verzorgingstehuis. Door de huiskamer brengen we twee werelden samen."

De huiskamer is voor iedereen: jong en oud en iedere nationaliteit. "Het is een succes hoor", lacht Roberta. "Iedere dag is er reuring!"

Waar Roberta haar energie vandaan haalt? "Toch wel van hier hoor. Als ik zie hoeveel hier mogelijk is. Niet alleen in de Huiskamer en het Zorgcentrum, maar vooral ook in Overvecht. Als we ons best doen is alles mogelijk!"Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -