RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ophef over speelbuis op schoolplein Ruben en Julian

ZEIST - De plaatsing van een betonnen rioolbuis op het plein van de Kerckeboschschool in Zeist komt de school op kritiek te staan. De speelbuis ligt vlak achter de twee boompjes die ter nagedachtenis aan de overleden Ruben en Julian zijn geplant. De broertjes zaten op de Kerckeboschschool.

Ze werden in mei 2013 dood gevonden in een betonnen afwateringsbuis in een sloot bij Cothen. Dat door de school nu juist voor een betonnen buis is gekozen, valt bij sommigen verkeerd.


KLACHTEN

Schooldirecteur Ronald Nagtegaal van de Kerckeboschschool bevestigt dat er bij hem is geklaagd. Hij snapt ook dat niet iedereen enthousiast is over hoe de buis er nu bij ligt: "We zijn nog niet klaar. We zijn in gesprek met de aannemer om te kijken hoe we het af gaan maken. Er komt zeker nog iets voor de buis te staan waardoor je hem straks helemaal niet meer ziet. Ik ben ervan overtuigd dat de speelbuis dan niet meer met de gebeurtenissen rondom Ruben en Julian geassocieerd worden. Laten we nu eerst eens wachten tot het af is."

De werkzaamheden op het schoolplein hadden eigenlijk al afgerond moeten zijn. Maar door de vorst van vorige week is het in de voorjaarsvakantie niet gelukt.


IMPACT

De dood van Ruben en Julian had in 2013 een enorme impact op de school. Nagtegaal was als schooldirecteur nauw betrokken bij alle gebeurtenissen. Niet lang na hun dood plantte de school twee herdenkingsbomen voor de broertjes. Vlak daarachter ligt nu dus de buis: "Ik heb de ophef niet aan zien komen. Je ziet die buizen op heel veel schoolpleinen."

Nagtegaal laat weten dat hij het werk bij de buis af laat maken, maar dat hij ook een slag om de arm houdt: "Als straks blijkt dat mensen er nog steeds moeite mee hebben, moeten we naar andere maatregelen kijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht