"Uithoflijn naar Zeist te duur"

ZEIST - Als het aan VVD en ChristenUnie-SGP in Zeist ligt, komt er voorlopig geen tramverbinding met de Utrechtse Uithof. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens het grote Zeister verkeersdebat in Bibliotheek Idea.
Volgens lijsttrekkers Sander Jansen (VVD) en Wouter Catsburg (ChristenUnie-SGP) is de tramlijn te duur en is het niet duidelijk of het wel winst oplevert voor de reizigers. "Nu heel veel geld uitgeven aan een tram is misschien over een paar jaar wel achterhaald", zei Jansen. "We zitten op een kantelpunt. De e-bikes zijn in opkomst. Investeer je in een techniek uit de 19e eeuw of in die van de 21e eeuw?"
Catsburg vulde aan dat hij meer ziet in een betere busverbinding tussen Zeist en De Uithof. "Vanaf de Utrechtseweg ben je zo in Utrecht. Je zou met de provincie kunnen kijken of je tijdens de spits meer bussen kunt inzetten. 400 miljoen voor een tramverbinding die sneller is dan een busrit van 10 minuten vind ik een beetje overdreven."

VERKEER SLOTLAAN

Tijdens de drukbezochte avond bleek opnieuw dat er binnen de Zeister politiek grote verdeeldheid bestaat over het weren van auto's op de Slotlaan. GroenLinks-voorman Ronald Camstra en CDA-lijsttrekker Marcel Fluitman zorgden samen voor een levendig debat over verkeer op de belangrijkste winkelstraat van Zeist. GroenLinks lijkt in aantocht naar de verkiezingen genoegen te nemen met een autoluwe variant. "Wij streven naar autovrij, maar als daar geen meerderheid voor is dan is autoluw second best", aldus Camstra. "We zijn een partij van compromissen."
Fluitman pakte direct zijn kans: "U zoekt toenadering! U stapt nu af van een standpunt dat u al weken verkondigt dat de Slotlaan afgesloten moet worden voor autoverkeer. Van harte gefeliciteerd!" Toen Fluitman vervolgens zijn hand uitstak, hapte Camstra niet toe. Dat ging hem net even te ver. De zaal kon het wel waarderen en trakteerde de heren op een luid applaus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.