RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Operaties in regio uitgesteld vanwege griepgolf

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Ziekenhuizen in de regio moeten medische ingrepen uitstellen vanwege de griepgolf. Vanwege de griep is het heel druk in de ziekenhuizen, onder meer met mensen die longontsteking hebben.

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Meander Medisch Centrum in Amersfoort, UMC Utrecht en het Diakonessenhuis werken nu extra samen. Gekeken wordt waar meer personeel nodig is en welke niet-spoedeisende operaties op een later tijdstip kunnen. Patiënten van wie de operatie wordt uitgesteld, worden op de hoogte gebracht.


GRIEPGOLF

Eerder deze week werd bekend dat de griepgolf in ons land al twaalf weken duurt. Volgens onderzoeksinstituut Nivel gingen afgelopen week 162 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. Dat zijn er ongeveer evenveel als de week daarvoor.

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Nederland zit nu voor de twaalfde week op rij boven deze epidemische grens. Gemiddeld duurt zo'n epidemie ongeveer negen weken. Huisartsen zien vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -