Hagenaar opgepakt voor overval Mikropakket in 2016

DE BILT - De politie heeft in Den Haag een verdachte gearresteerd voor een gewelddadige overval op het bedrijf Mikropakket in De Bilt. De overval werd in november 2016 gepleegd.
Gewapende mannen stormden 's nachts het distributiecentrum binnen en bonden de medewerkers vast. Ze gingen er vandoor met een flinke buit. Daarna bleef het bij de politie bijna anderhalf jaar stil rond het onderzoek, maar dat betekent niet dat er niets gebeurde, zegt politiewoordvoerder Leonie Bosselaar. "In zo'n onderzoek komt allerlei informatie naar voren die we nalopen. Uiteindelijk konden we vandaag een 41-jarige man aanhouden."

DEN HAAG

Volgens de politie blijft het waarschijnlijk niet bij één arrestatie. De recherche heeft inmiddels een sterk vermoeden waar ze de andere daders moet zoeken. "We denken dat ze ook uit de omgeving van Den Haag komen, maar we weten nog niet wie het zijn", zegt Bosselaar. "Daarom besteden we er komende week aandacht aan in de regionale opsporingsprogramma's van Omroep West en RTV Utrecht. Daar laten we beelden van de andere verdachten zien."
Mikropakket, het bedrijf in De Bilt dat werd overvallen, is een pakketdienst die gespecialiseerd is in pakjes met grote financiële of emotionele waarde. De medewerkers die vastgebonden raakten niet gewond bij de overval. Ze wisten zichzelf te bevrijden en sloegen zelf alarm. Intussen waren de overvallers er al vandoor, met een volgens de politie omvangrijke buit. Hun vluchtwagen, een grijze BMW, staken ze in Bodegraven in brand.

VIJF MANNEN

De politie denkt dat er zeker vijf mannen bij het misdrijf betrokken waren. Vier van hen drongen het bedrijf binnen. De vijfde bleef bij de vluchtwagen.
De opsporingsprogramma's van de regionale omroepen in Den Haag en Utrecht besteden komende week aandacht aan de gewapende overval in De Bilt. Team West wordt dinsdag 13 maart om 17.00 uur uitgezonden op Omroep West. Bureau Hengeveld is woensdag 14 maart vanaf 13.30 uur te zien op RTV Utrecht. De uitzendingen worden elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.