Aanpak oever Lange Linschoten stap dichterbij

OUDEWATER/LINSCHOTEN - De kwetsbare oevers van het riviertje de Lange Linschoten tussen Oudewater en Linschoten worden binnenkort aangepakt. Daarover is gisteren een intentieverklaring getekend.
Om de oevers niet verder in verval te laten raken, moet er een natuurlijk talud en onderwaterbeschoeiing komen. De beschoeiing kan ervoor zorgen dat de oever niet afschuift het water in.

PROBLEMEN

De oude polderwegen langs het riviertje kunnen de grote hoeveelheid verkeer niet meer aan. De gemeente Oudewater zegt dat het verkeer de oevers en het asfalt te veel aantast. Daarom werd vorig jaar al besloten de weg te sluiten voor het
.
Wethouder Bob Duindam laat in een schriftelijke reactie weten blij te zijn met deze 'belangrijke stap'. "Hiermee doen we recht aan de ecologische en cultuurhistorische waarden van de oevers. Bovendien denken wij dat dit de meest financieel-aantrekkelijke variant is."
De intenieverklaring werd getekend door de provincie Utrecht, het waterschap, landgoed Linschoten en de gemeenten Montfoort en Oudewater.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.