RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groep mishandelt politie in Amersfoort: man probeert agente te wurgen

AMERSFOORT -

In Amersfoort zijn vannacht meerdere politieagenten mishandeld. Een groep van zes personen keerde zich tegen een agente, een van de verdachten probeerde haar te wurgen. Toen collega's te hulp schoten, werden ook zij mishandeld.

Het incident gebeurde rond 03.00 uur op de Nieuweweg. Daar was een ruit van een winkel vernield. Toen de agente een 20-jarige vrouw hierop aansprak, begonnen een andere vrouw en vier mannen zich ermee te bemoeien.


STROOMSTOOTWAPEN

Drie agenten probeerden de groep op afstand te houden, een 21-jarige man probeerde daarop een agente te wurgen. "Collega's vreesden op dat moment voor haar leven", vertelt een woordvoerster van de politie tegen RTV Utrecht.

"Ze lag op de grond en ze dachten dat ze het niet zou gaan redden als er niet werd ingegrepen." De politie trok daarop het stroomstootwapen, waarna de man zijn wurgpoging staakte. "Daarmee werd het geweld gelukkig snel doorbroken."


VERWONDINGEN

Drie agenten raakten gewond aan schouder, rug, nek en been. Twee van hen hebben al aangifte gedaan. "De agente is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar werd geconstateerd dat ze een hersenschudding heeft en meerdere verwondingen aan haar gezicht. Ze is er nu nog niet toe in staat, maar ze zal later aangifte doen van poging tot doodslag", aldus de politie.

Zes personen in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar uit Bunschoten-Spakenburg zijn opgepakt voor mishandeling. Ze zitten vast voor verhoor. Drie van hen bleken na een alcoholtest te veel te hebben gedronken.

De politie zoekt getuigen van het incident, zij kunnen zich melden. Op videosite Dumpert staat een filmpje van het incident. De politie Woerden laat op Twitter weten "met verbazing en ongeloof" naar de beelden van Dumpert te hebben gekeken. "We wensen alle betrokken collega's sterkte na dit heftige incident."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -