Operatie fietsbrug Nigtevecht geslaagd

NIGTEVECHT - Bij Nigtevecht is vannacht een nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal naar zijn definitieve plek gebracht. Even na middernacht lag de brug op zijn plek.
Vanwege de verplaatsing waren de Oostkanaaldijk in Nigtevecht en de Kanaaldijk West in Abcoude vannacht afgesloten. Ook het scheepvaartverkeer op het het Amsterdam-Rijnkanaal was tijdelijk gestremd. Rond 23.00 uur lag de brug boven de beoogde plek. De operatie verliep vlot, de meesten waren goed op de hoogte van de stremming van het Amsterdam Rijnkanaal. Zes schepen waren nog niet op de hoogte. Rond 4.00 uur werd het kanaal voor hen weer vrijgegeven.
Als eerste mochten medewerkers die verantwoordelijk waren voor de positionering over de brug. Omdat de brug nog geen leuningen heeft, waren deze medewerkers gezekerd met valbescherming.
Door de nieuwe brug kunnen fietsers en dieren nu het kanaal oversteken. Ook zijn er meer recreatiemogelijkheden omdat het de fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en langs de Stelling van Amsterdam aan elkaar koppelt.
Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen in de regio Amsterdam beter bereikbaar.

Operatie geslaagd: even na middernacht lag de brug op de beoogde plek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.