FC Utrecht overklast concurrent Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in de eredivisie uitgehaald tegen Vitesse. De ploeg van Jean-Paul de Jong was in de eigen Galgenwaard met een 5-1 uitslag de terechte en overduidelijke winnaar.
FC Utrecht begon met meer aanvallende intenties dan Vitesse. Dit resulteerde in een treffer in de 36e minuut. Aanvoerder Willem Janssen kon de bal binnenschuiven na een voorzet van Yassin Ayoub. Vlak voor rust viel ook de 2-0. Na een goede aanval was Sander van de Streek niet zelfzuchtig en gaf hij de bal aan Zakaria Labyad die de bal binnen kon schieten.
Vlak na rust bracht Navarone Foor de spanning terug in De Galgenwaard. Hij krulde de bal achter Jensen en zette zo de aansluitingstreffer op het scorebord. Vitesse begon de druk meer op te voeren maar Utrecht sloeg op het juiste moment toe. Sander van de Streek kon de bal binnenwerken nadat doelman Remko Pasveer de bal had losgelaten.
Yassin Ayoub liet tussen de 73e en 77e minuut zien dat hij ook kan scoren. Hij maakte eerst de 4-1 en vervolgens ook de 5-1. Vooral de 5-1 was een bijzondere omdat doelman Pasveer opnieuw blunderde. Hij leverde de bal op een hele klungelige manier in bij de Utrechtse middenvelder.
36' Willem Janssen [1-0]
44' Zakaria Labyad [2-0]
55' Navarone Foor [2-1]
60' Sander van de Streek [3-1]
73' Yassin Ayoub [4-1]
77' Yassin Ayoub [5-1]
Utrecht heeft door de overwinning de vierde plaats verstevigd. Het gat met Vitesse is vergroot tot 6 punten.

Willem Janssen:"Baal nog wel van die tien minuten na rust"
Jean-Paul de Jong:"We winnen een cruciaal duel voor de play-offs en plek 4"
Zakaria Labyad:"Vrijheid en een sterk voetballend middenveld is het verschil"