Getuigen komen met belangrijke info over mishandelde agente Amersfoort

AMERSFOORT - De politie heeft meerdere getuigenverklaringen gekregen over de schokkende mishandeling eerder dit weekend in Amersfoort. Een agente raakte zwaargewond toen iemand haar in de nacht van vrijdag op zaterdag probeerde te wurgen.
De getuigen hebben belangrijke informatie gegeven. "Dus daar kunnen we verder mee aan het werk", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTV Utrecht, die ook benadrukt dat meer getuigen welkom zijn.

VERWONDINGEN

De vechtpartij ontstond nadat de politie iemand aansprak op een vernieling en omstanders zich ermee gingen bemoeien. De vrouwelijke agente heeft een zware hersenschudding en meerdere verwondingen aan haar gezicht opgelopen. Ze moet de komende dagen rust houden. Drie andere agenten, die vreesden voor het leven van hun collega en wilden ingrijpen, raakten ook gewond.
De politie heeft zes jongeren uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden die 17 tot 22 jaar oud zijn. "We onderzoeken wie precies welke rol heeft gehad." Op basis daarvan wordt bepaald wie langer vast blijft zitten en wie binnenkort mogelijk de cel uit mag.

STROOMSTOOTWAPEN

Agenten wisten de jongeren uiteindelijk te overmeesteren nadat ze met een stroomstootwapen dreigden. In Amersfoort wordt gewerkt met een proef waarbij het stroomstootwapen als geweldsmiddel wordt ingezet als alternatief voor het vuurwapen. De politiewoordvoerder benadrukt dat het wapen een belangrijke rol heeft gespeeld bij
. "Als een agente gewurgd wordt moet je onmiddellijk ingrijpen. En het enige alternatief naast het stroomstootwapen zou het vuurwapen zijn geweest."
Het drama heeft veel indruk gemaakt. Niet alleen in de regio Amersfoort en bij de lokale politie, maar in heel Nederland. Op Dumpert verscheen een filmpje van de vechtpartij en dat werd al honderdduizenden keren bekeken.

STEUNBETUIGINGEN

De politie stelt het grote aantal steunbetuigingen erg op prijs, benadrukt de woordvoerder. "Ook vanuit Amersfoort kwamen er veel, wat natuurlijk heel prettig is voor de collega's daar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.