RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw hulpverlener mishandeld in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Voor de tweede keer is er geweld gebruikt tegen hulpdiensten in Amersfoort. Gisteravond werd een ambulancemedewerker mishandeld en de ambulance vernield, schrijft de politie op Facebook.

De 35-jarige dader uit Amersfoort gooide op de Utrechtseweg een fiets tegen een ziekenauto die langsreed. De inzittenden schrokken en dachten in eerste instantie dat ze een aanrijding hadden gehad.


KLAP

Toen een verpleegkundige een deur opendeed, gooide de man de fiets nog een keer. De bestuurder van de ambulance ging verhaal halen bij de man. Daarop kreeg de hulpverlener een klap. De Amersfoorter rende weg. Hij kon op de Hellestraat worden aangehouden.

De reden van de mishandeling is nog onduidelijk. Tegen de Amersfoorter is aangifte gedaan van mishandeling en vernieling.


AGENTE ZWAARGEWOND

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden ook al Amersfoortse hulpverleners belaagd. Een agente raakte zwaargewond op de Nieuweweg toen iemand haar probeerde te wurgen.

Getuigen hebben inmiddels belangrijke informatie gegeven over de agressie op de Nieuweweg en daar is de politie heel blij mee. Een woordvoerder benadrukt dat meer getuigen nog steeds welkom zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht