Utrechtse meester maakt met klas stakingslied op melodie De Luizenmoeder

UTRECHT - "Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! De leraren gaan staken, dat is nu wel bekend. Stamp met je voeten, zet je handen in je zij. Minster Slob, er moet geld bij!" Zo begint het protestlied van meester Arie van basisschool De Regenboog.
"Ik heb dit lied geschreven omdat de nood hoog is in het onderwijs. Er zijn te weinig leraren en dat tekort gaat gigantisch stijgen de komende jaren en ik heb gezocht naar een manier om dat op een leuke, vrolijke manier kenbaar te maken", vertelt Schilling.
De meester hoopt met het lied - gebaseerd op het liedje 'Hallo Allemaal' uit de populaire serie De Luizenmoeder - veel aandacht te krijgen voor de reden van de staking. Twee klassen van de school in Tuindorp zingen zijn lied uit volle borst mee. "Het is wel gaaf om te zien, dat de kinderen ons leerkrachten zo steunen."

VERVANGING BIJ ZIEKTE

Volgens hem zijn de leerlingen dus heel betrokken bij de actie en begrijpen ze goed dat hij woensdag niet werkt: "We spreken veel met de kinderen, maar ze merken het natuurlijk ook: ik ben pas zelf twee weken ziek geweest en dan merken zij ook hoe lastig het is om vervanging te zoeken. Ze weten echt heel goed waar het over gaat."
Het lied is trouwens langer dat het liedje uit de serie. "Ik heb de coupletten erbij gecomponeerd", zegt Schilling trots. "En de tekst heb ik geschreven. Als je een liedje schrijft en je weet goed wat er gezegd moet worden dan kan het heel snel kaar zijn."

MANIFESTATIE

De manifestatie is woensdag in de binnenstad van Amsterdam. Het lied van meester Arie is boven dit bericht te beluisteren. Het is niet de
dat docenten actie voeren. Eind vorig jaar deden ze dat ook.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.