Amersfoorter (75) verdacht van doden echtgenote

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - In Amersfoortse wijk Soesterkwartier is vanmorgen een dode vrouw (73) gevonden in een woning aan de Noordewierweg. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft haar 75-jarige echtgenoot aangehouden als verdachte. Er zouden al geruime tijd grote problemen spelen tussen het echtpaar.
De man is volgens buurtbewoners de voormalig eigenaar van de tabakszaak in de straat, die al een tijd dicht is. Zijn vrouw werd gevonden in hun woning boven de winkel. Over het echtpaar doen veel verhalen de ronde in de wijk. Er zou sprake zijn van een problematische relatie tussen de twee en de politie zou jaren geleden ook al eens op de stoep hebben gestaan.
"Er stonden wat mensen buiten op straat te kijken naar wat er gaande was", zag verslaggever Kees Hoogendijk. "Buurtbewoners vertelden mij dat het slachtoffer een vrouw was die nooit buiten kwam. Iemand die haar hond uitliet heeft gezien dat de echtgenoot van de vrouw werd meegenomen door de politie. Hij werkte rustig mee aan zijn aanhouding."
De tactische en de technische recherche zijn bezig met een onderzoek. Familie van het slachtoffer kwam vanmorgen ook ter plaatse.
Dode vrouw in woning Amersfoort, één verdachte aangehouden
© Keistadnieuws
© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
© Keistadnieuws

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.