RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jelle Goes nieuwe baas FC Utrecht Academie

UTRECHT - Jelle Goes wordt de nieuwe chef van de FC Utrecht Academie. De 47-jarige inwoner van Blaricum wordt de opvolger van Henny Lee, die na dit seizoen vertrekt. Hij heeft een contract getekend tot 2021.


VERLEDEN

Goes was eerder hoofd opleidingen bij de Russische topclub CSKA Moskou en PSV. Ook was hij directeur academie bij Anzji Machatsjkala en bondscoach van Estland. Van 2013 tot de zomer van 2017 werkte hij bij de KNVB. Daar was hij als technisch manager verantwoordelijk voor de nationale jeugdselecties. Als voetballer speelde hij onder meer voor Huizen en het Veenendaalse GVVV.


REACTIE ZUIDAM

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is blij met het aantrekken van Goes. "Jelle heeft zijn sporen in de voetballerij ruimschoots verdiend, in binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland én het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien, " aldus Zuidam op de site van FC Utrecht.

Ook Goes kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Ik ben enorm verheugd over deze nieuwe klus bij FC Utrecht, een prachtige ambitieuze club waarbij de Academie een belangrijke positie inneemt" , aldus Goes, die ook aangeeft dat de samenwerking met amateurclubs in de regio één van de speerpunten zal zijn. "We gaan de komende jaren hard aan de slag met het doorontwikkelen van de staf en de jeugdspelers, om het uiteindelijke doel - spelers opleiden voor Stadion Galgenwaard - verder te verwezenlijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht