Celstraf voor gewelddadige overval Burger King Amersfoort

AMERSFOORT - Een man die in Amersfoort de Burger King heeft overvallen, moet tweeënhalf jaar de cel in. De overval was vier jaar terug.
Met twee handlangers bedreigde hij het personeel van de hamburgerketen met een pistool en een mes. De medewerkers moesten geld uit de kassa's halen en de kluis openen. In totaal namen de overvallers bijna vierduizend euro mee.
De 21-jarige man liep tegen lamp door een DNA-match. Bij een latere veroordeling moest hij DNA afstaan, dat overeenkwam met DNA op kleding dat was weggegooid na de overval op de Burger King. De twee andere verdachten zijn eerder al veroordeeld.
De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij volledig voorbij is gegaan aan de gevolgen van zijn daad voor de slachtoffers. Ook weegt de rechtbank mee dat de man op zitting geen openheid van zaken heeft gegeven en geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. De straf die de rechtbank de man oplegt is conform de eis van de officier van justitie. Daarnaast moet de man een schadevergoeding aan de Burger King betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.