VVD Woerden deelt condooms uit: "Voel de liberaal in je"

WOERDEN - De VVD in Woerden hoopt met condooms stemmers te trekken. De partij deelt de condooms uit in kroegen. Op de verpakking staat: "Voel de liberaal in je."
Volgens Florian Bos van de Woerdense VVD staat als een paal boven water dat veilig vrijen een belangrijk thema is. "Veiligheid is sowieso voor ons een belangrijk onderwerp. Het is een ludieke actie om de jeugd te bereiken. Politiek met een knipoog zeg maar."
Bos: "En we staan natuurlijk niet op zondagochtend voor de kerk in Zegveld. Maar we delen ze uit in de kroeg. Dat hebben we dit weekend bijvoorbeeld gedaan in Harmelen. Dan krijg je bijna alleen maar positieve, hilarische reacties, dus dat is gewoon hartstikke leuk."

STEMMEN TREKKEN

De keuze voor condooms kwam niet na diepgravend onderzoek van de partij. "Het is een bestaand concept, dat je een condoom uitdeelt met daarop een promotionele tekst. Met dat idee in het achterhoofd hebben we dit gewoon verzonnen. En dan ook met de oproep of je op 21 maart wilt gaan stemmen."
Op Facebook reageert niet iedereen enthousiast op de stunt: "Geven ze eindelijk toe dat ze ons naaien", grapt ene Hein. En Ton vult aan: "Altijd al geweten dat je genaaid wordt door ze."

NIEUWE CONDOOMS

Jaren geleden werd de slogan ook al gebruikt op condooms. Volgens Bos zijn dit wel nieuwe condooms. "Dat zou wat zijn zeg, als we die zouden afstoffen. Dan zou de veiligheid pas echt in het gedrang komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.