Burgemeester Van Zanen: "Rust in vrede, Wim"

UTRECHT - Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht heeft vanmiddag gereageerd op het overlijden van Stadsbelang Utrecht-raadslid en vastgoedondernemer Wim Oostveen. "Oostveen was een man die zeer betrokken was bij de stad, een man met zijn eigen aardigheden. Rust in vrede, Wim."
Partijvoorzitter Cees Bos van Stadsbelang Utrecht was zeer betrokken bij het ziekbed van zijn partijgenoot. Het raakte hem zichtbaar. Bos laat weten dat Oostveen een grote rol heeft gespeeld bij de oprichting van de partij.

HART OP DE TONG

"Wim gaf samen met mij de aanzet om de politiek in Utrecht te voorzien van een lokale stem. Wim was een man met het hart op de tong", aldus Bos. "Tijdens vergaderingen vaak minder genuanceerd en vooral duidelijk. Wim heeft altijd aandacht gevraagd voor de manier waarop de bestuurders van Utrecht omgaan met geld. Als adviseur stond hij de partij altijd bij om zaken te verduidelijken en bespreekbaar te maken in de politiek."

MARKANT

Klaas Verschuure, fractievoorzitter van D66 in Utrecht, noemt het overlijden van Oostveen triest. "Wij wensen Stadsbelang Utrecht en zijn familie veel sterkte. Wim was een markante persoonlijkheid in de Utrechtse politiek, die in korte tijd een krachtige indruk heeft achter gelaten in de gemeenteraad."
VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen laat weten dat hij namens de Utrechtse VVD zijn condoleances heeft overgebracht aan lijsttrekker Cees Bos. "Zijn overlijden komt niet onverwacht, toch zijn we geschrokken. Het komt hard aan. Wim heeft veel voor de stad gedaan, ook als projectontwikkelaar. Hij was een markante en opmerkelijke persoonlijkheid. Overal waar hij was, daar gebeurde wat."
Ook het CDA reageert. "Van harte gecondoleerd. Intens triest en verdrietig", laat raadslid Bert-Jan Brussaard weten. "Wim Oostveen was een bijzondere, maar ook een lieve man. Veel sterkte voor zijn nabestaanden", schrijft GroenLinks-raadslid Steven de Vries op Twitter. PvdA-raadslid Bülent Isik: "Alles is zo betrekkelijk. Gecondoleerd. Triest en verdrietig .Veel sterkte."

BRIEF

Stasbelang Utrecht maakte
, die al geruime tijd ziek was, vandaag bekend. De politicus en vastgoedondernemer heeft zelf ook
aan de inwoners van Utrecht geschreven.
Oostveen was 64 jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.