Uitstel besluit Royco-fabriek

UTRECHT - Het zal nog een paar maanden langer duren voordat duidelijk wordt of de oude Royco-fabriek uit de Utrechtse Dichterswijk verdwijnt. De fabriek is recent verkocht aan een nieuwe eigenaar. Die gaat opnieuw onderzoeken wat hij met het complex wil.
De gemeente zegt door te gaan met de ontwikkeling van het gebied tot nieuwbouwwijk. De Roycofabriek lag vroeger op een bedrijventerrein bij de veilinghaven. Dat gebied is vanaf begin deze eeuw omgebouwd tot een woonwijk. De soepfabriek wordt inmiddels omringd door nieuwbouw. De Roycofabriek was vroeger van soepgigant Campell's. Maar die verkocht het bedrijf in 2010 aan Intertaste. Sindsdien worden er ook andere merken droge soep gemaakt, zoals die van Honig.

EUROMA

Ruim een maand geleden is Intertaste verkocht aan Euroma. Door die overname is Euroma de grootste speler op de Nederlandse markt van kruiden en specerijen geworden. En daarnaast neemt het bedrijf - naar eigen zeggen - een toppositie in op de Europese markt. Intertaste had nog twee andere vestigingen in Puttershoek en Nijkerk. Euroma onderzoekt een eventuele samenvoeging van de vestigingen opnieuw.
Woordvoerder Pernella Geluk: "Er is nog geen besluit genomen. We zullen de komende maanden gebruiken om alle mogelijke opties verder te onderzoeken. Het is de verwachting dat we in de zomer van 2018 een besluit zullen nemen over de toekomst van de locatie Utrecht."

GEMEENTE

In oktober vorig jaar meldde SP-wethouder Paulus Jansen triomfantelijk dat het nieuwbouwproject in de Dichterswijk afgerond kan gaan worden. Er zou overeenstemming zijn bereikt met Intertaste over de verkoop, maar die ontkende dat toen. Gemeentewoordvoerder Hadassa Koopmans zegt dat de gemeente gewoon doorgaat met het ontwikkelen van de plannen. "De projectontwikkelaar heeft een intentieovereenkomst gesloten met de huidige erfpachter van Heycopstraat 42 (Intertaste, red.). Daarnaast heeft de ontwikkelaar een intentieovereenkomst gesloten met ons als gemeente. Als gemeente zijn we dus bezig met het opstellen van de bouwenvelop en zijn we in gesprek met de ontwikkelaar over de financiële afspraken wat betreft de gemeentegrond die de ontwikkelaar bij de plannen wil betrekken."
Intertaste liet destijds al weten nog geen beslissing te hebben genomen over een vertrek. Ook de nieuwe eigenaar Euroma spreekt tegen dat een vertrek uit de wijk al vaststaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.