RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Renovatie stuwen en sluizen op de Rijn op schema

1/2
AMERONGEN - De drie stuwcomplexen op de Rijn worden flink gerenoveerd. Ook de sluizen in Amerongen, Hagestein en Driel worden onder handen genomen. En de werkzaamheden lopen goed op schema, zegt Rijkswaterstaat.

De ijskoude winterstorm van vorige week zorgde voor wat vertraging, maar het werk aan het "stuwensemble" loopt weer helemaal op schema. De stuwen krijgen nieuwe nieuwe vizierschuiven. Die zorgen voor de juiste waterstand.

Inmiddels is het renovatiewerk ook begonnen aan de sluis in Amerongen. Er komen nieuwe trappen, de bedrading en bekabeling wordt aangepast en de bedieningswerken. Die laatste zorgen ervoor dat de sluisdeuren open en dicht gaan. Door de werkzaamheden aan de sluizen, moeten schepen tot begin mei omvaren over de Waal. Rijkswaterstaat: "Renoveren gaat soms gewoon gepaard met wat hinder. Daar ontkomen we niet aan."

Van de zomer werd een van de vizierschuiven al vervangen in Amerongen. Dat leverde spectaculaire beelden op. Deze zomer volgt de andere vizierschuif. Eind 2019 moet het hele project op de drie plekken klaar zijn.

De renovatie van het stuwensemble kost in totaal 100 miljoen euro.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht