RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tweede Kamerlid bezoekt gedupeerden Portaal in Soest

1/2
SOEST - Tweede Kamerlid Henk Nijboer van de PvdA is vandaag langs geweest bij boze inwoners van Soest. Zij werden de dupe van een volgens hen 'rampzalige' renovatie door woningcorporatie Portaal. Ze ondervonden veel overlast tijdens en na de werkzaamheden en verzamelden hun klachten. Deze waren bedoeld voor Portaal, maar omdat de woningcorporatie ze niet aan wilde nemen, nam Henk Nijboer ze in ontvangst.

Op 21 februari zond Zembla al een aflevering uit over de renovaties van Portaal. Niet alleen in Soest, maar ook in Utrecht leidde deze verbouwing tot veel overlast. Bewoners zitten al maanden in het stof en lawaai. Ook wordt er geklaagd over onveilige situaties, gebrek aan inspraak en schade aan de woningen en spullen. De verbouwingen zijn soms ook een stuk ingrijpender dan aangekondigd en lopen vaak uit.

En van de gedupeerden uit Soest is Firdousse Chammaa. Zij en haar gezin werden verrast door een drilboor, vier dagen nadat haar dochtertje was geboren. Halsoverkop moesten ze naar een wisselwoning verhuizen, maar ook daar was van alles mis. "We moesten elke dag teruglopen naar de eigen woning om onze kleren te wassen". Daarnaast moest ze het maanden zonder televisie, internet of werkzame douche stellen. Ook was het er verre van veilig voor de kinderen. "In de keuken was een houten blok gebouwd, waar de kinderen gewoon onder konden kruipen. Daar was dan weer een gaskookplaatje opgezet en er hing allemaal losse bedrading".

Een veelgehoorde klacht in Soest is dat er een gebrek is aan wisselwoningen, bovendien zijn de vervangende woningen vaak maar n of twee huizen verderop. Daardoor kampen de bewoners nog altijd met dezelfde overlast als in hun eigen woning. Kamerlid Nijboer wil nu de druk op Portaal verhogen: "Bestuurders vinden het nooit leuk als ze kritiek krijgen. Dus we moeten met z'n allen druk blijven zetten."

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht