RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

UKiest: De dag van Wijk bij Duurstede

1/4
WIJK BIJ DUURSTEDE - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat elke dag een gemeente centraal. Vandaag was het de beurt aan Wijk bij Duurstede. Het ging onder meer over het ontbreken van een zwembad in de gemeente.

Er was een zwembad, Wickie de Viking, maar dat is gesloten omdat renovatie van het oude te duur is. Veel Wijkers willen graag in de eigen omgeving zwemmen. Daarvoor moeten ze nu uitwijken naar Doorn (Bosbad) of Houten (De Wetering) maar vooral voor ouderen die baantjes willen trekken is dat omslachtig. Het zwembad is dus een uitgelezen manier om kiezers te trekken.

PCG-lijsttrekker Hans Marchal en D66-collega Bart van Asperdt schoven aan bij UVandaag. Het gesprek ging voor een groot deel over het zwembaddossier. "Het is eigenlijk te gek voor woorden dat de meest waterrijke gemeente van de provincie geen zwembad heeft", aldus Van Asperdt. "Voor zulke grote projecten is op dit moment geen plaats", werpt Marchal tegen.

In Utrecht komt Thuis, op Radio M Utrecht, was burgemeester Tjapko Poppens te gast. Hij vertelde presentator Corine van Dijk over zijn prachtige woonplek aan het water en zijn toekomstplannen in de gemeente. En natuurlijk ging het ook over de aankomende verkiezingen.

Alle gesprekken zijn boven aan deze pagina in het geheel terug te kijken en luisteren.

Van iedere gemeente is een aparte verkiezingspagina. De pagina van Wijk bij Duurstede is hier te vinden.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht