RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse scholenstichting krijgt tweede grote claim aan de broek

UTRECHT - De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) heeft opnieuw een claim van honderdduizenden euro's gekregen. Onlangs maakte het ministerie van Onderwijs bekend dat de KSU 552.000 euro moet terugbetalen. Eerder al bleken boze ouders een claim te hebben ingediend van 700.000 euro.

De scholenstichting moet het bedrag terugbetalen aan het ministerie omdat ze bewust of onbewust fouten hebben gemaakt in hun administratie. Dat schrijft het ministerie als reactie op vragen van de Tweede Kamer.


35 MILJOEN

De KSU is niet de enige waar geld wordt teruggevorderd. In totaal vraagt het ministerie 35 miljoen euro terug. Het ministerie zegt dat de deze correctie wordt doorgevoerd na een controle van de leerlingenadministratie.

Het geld was bedoeld om kinderen met een achterstand extra te helpen, maar blijkt daar niet voor aangewend. De school zegt zich niet gehoord te voelen en beweert dat de claim inmiddels is verlaagd tot 100.000 euro, maar is het ook daar niet mee eens.

Woordvoerder Judith Ceton van de KSU zegt: "Volgens het Ministerie voldoen de aanwezige 'oude' ouderverklaringen en leerlingstamkaarten niet of niet volledig aan de eisen, bijvoorbeeld omdat het land van de schoolopleiding niet staat vermeld. Omdat de meeste leerlingen de school al hebben verlaten, kan de KSU in de meeste gevallen deze oude verklaringen door de ouders van vroegere leerlingen niet laten aanvullen."


CLAIM

Eerder kwam de KSU in het nieuws, nadat twee ouders van een oud-leerling een claim van 700.000 indienden. De Dominicusschool in Oog in Al zou een valse melding hebben gedaan van kindermishandeling. Die melding bracht de familie veel schade, en die schade verhalen ze nu op de KSU, de overkoepelde stichting van de Domincusschool.

De stichting hangt nu twee claims van samen 1.252.000 euro boven het hoofd, maar de KSU beweert daardoor niet in financiŽle problemen te komen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht