RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Touwtrekkers uit Renswoude vieren "gouden vakantie" na WK

1/2
RENSWOUDE - Touwtrekvereniging Lagerweij uit Renswoude heeft goud gewonnen op het WK touwtrekken. De tien trekkers hoopten al op die plak. Nu genieten ze van een welverdiende vakantie in China: "we kunnen er nog meer van genieten!"

Maandenlang trainden de mannen in Renswoude, twee keer per week. En dat heeft z'n vruchten afgeworpen, vertelt Arjan Davelaar vanuit China: "Het gevoel was gewoon goed. En zondag zijn we bij het WK voor landenteams wereldkampioen geworden in de klasse tot 600 kilo. Dat is de mooiste beloning op alle trainingsarbeid!"

De mannen zijn dolblij met de gouden plak. "Het is een gigantische ontlading. Je weet van tevoren wel dat je een goede ploeg hebt staan. Maar dat je wereldkampioen kunt worden, gaat iets verder dan je verwacht had."


VAKANTIE

Het team heeft er meteen een vakantie achteraan geplakt, in China. Dat was sowieso al de planning.

Maar die vakantie voelt nu een stuk beter: "met die gouden medaille op zak!", lacht Arjan. "Het is al gauw gezellig. Als je zo'n toernooi gedraaid hebt, dan kan het al gauw niet meer stuk."

Zaterdagmiddag komen de mannen weer terug in Renswoude. Arjan durft al een beetje te dromen over het onthaal: "Het maakt wel wat los in Renswoude. Ik ga ervanuit dat ze wel wat voor ons in petto hebben. We laten ons gewoon verrassen".


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht