RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Hypotheek ouderen en starters vaak ten onrechte afgewezen"

AMERSFOORT - Hypotheekaanbieders zijn vaak star bij aanvragen, en bieden geen maatwerk voor klanten in gevallen waar dat wel mogelijk zou zijn. Daardoor grijpen met name starters en ouderen vaak mis bij hypotheekaanvragen, meldt Vereniging Eigen Huis na onderzoek.

Van de 23 door de Amersfoortse VEH onderzochte geldverstrekkers bieden er tien actief maatwerk voor klanten. Dat zijn vooral banken. Verzekeraars en nieuwe geldverstrekkers op de hypotheekmarkt laten het volgens het onderzoek vaak afweten.

Voor de nieuwe aanbieders op de hypotheekmarkt is het gebrek aan flexibiliteit een manier om kosten te besparen, geeft een van die partijen volgens VEH toe. Er wordt gewerkt met snelle, deel geautomatiseerde aanvraagprocessen en daar past geen maatwerk in.

Overigens gaat het bij de de meeste partijen die wel maatwerk bieden mis in de informatievoorziening. Daardoor is het voor onafhankelijke hypotheekadviseurs lastig om vast te stellen of de aanvraag die hij voor een klant doet ook kans van slagen heeft, met hogere kosten als gevolg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht