RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Buitenbad van zwembad De Wetering Houten pas in 2019 open

HOUTEN - Houtense zwemliefhebbers kunnen pas medio 2019 weer in het diepe buitenbad van De Wetering terecht. Dat schrijft het college in een brief aan de raad. Eerder werd nog uitgegaan van komende zomer. Het bad werd een paar jaar geleden vanwege bezuinigingen gesloten en om het weer gebruiksklaar te maken is meer tijd nodig dan gedacht.


DUURZAAM

De aanbesteding van het zwembad werd eind vorig jaar binnengesleept door Optisport. In het plan van het bedrijf wordt het zwembad duurzamer gemaakt. Daarvoor moeten uitgebreide werkzaamheden plaatsvinden aan onder andere het dak en de reinigingsinstallaties.

Daarom moet het zwembad een aantal weken dicht. Zowel het binnenbad, het ondiepe buitenbad en de fitnessruimte sluiten hun spreekwoordelijke deuren. De gemeente verwacht dat dit komende zomer zal gebeuren. Een en ander is afhankelijk van de planning van Optisport.


BEWONERSWENS

De heropening van het diepe buitenbad met de duiktoren is goed nieuws voor de inwoners van Houten die actie voerden om het bad weer toegankelijk te krijgen. Via Facebook werden bijna 1.200 handtekeningen verzameld en ook de lokale politiek, waaronder de SGP, maakte zich hard voor heropening.

Fractievoorzitter Wouter van den Berg vindt het jammer dat het bad niet deze zomer al open kan: "Het college wekte de indruk dat Houtenaren komende zomer al buiten konden zwemmen. Ik vind het zeer teleurstellend dat we nog een zomer moeten wachten. Als het aan ons lag, was het bad al veel eerder weer open gegaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht