RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oude V&D-pand Amersfoort weer in bedrijf: Hudson's Bay vanaf morgen open

AMERSFOORT -

Ruim twee jaar was het een doorn in het oog van ondernemers en het winkelend publiek in Amersfoort: het leegstaande V&D-pand aan de Utrechtsestraat. Maar daar komt verandering in: Hudson's Bay opent deze week voor het eerst haar deuren in het pand.

Het gebouw met een winkeloppervlakte van 12.000 vierkante meter werd de afgelopen tijd volledig gerenoveerd en is inmiddels helemaal klaar om morgen open te kunnen. "De hele gevel is prachtig open gemaakt", vertelt voorzitter Walrick Halewijn van Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort. "De V&D had een behoorlijk gesloten gevel, maar Hudson's Bay heeft er weer een transparant gebouw van gemaakt."


LEVENDIGHEID

Volgens Halewijn wordt met gemengde gevoelens gekeken naar de komst van Hudson's Bay. "De sceptische ondernemers vragen zich af: gaat Hudson's Bay het redden? Er zijn winkeliers die in het gat zijn gestapt dat V&D achterliet, die zullen het meeste te vrezen hebben. Andere ondernemers zeggen ook dat ze verschrikkelijk blij zijn, want het trekt mensen naar de stad. Het brengt meer levendigheid naar de stad."

Vorig jaar zei de VVD zich zorgen te maken over de komst van Hudson's Bay naar Amersfoort. Aanleiding waren berichten over tegenvallende resultaten van het Canadese bedrijf. Halewijn is daar niet bang voor. "Als een ondernemer het risico neemt, ga ik ervanuit dat hij zich heeft ingelezen en eventuele risico's goed onderzocht heeft."


LEEGSTAND

Hudson's Bay kondigde in de zomer van 2016 al aan naar de Amersfoortse binnenstad te komen. Het pand stond toen al zo'n half jaar leeg na het faillissement van de V&D.

"Het gebouw dateert uit 1934, heeft een spectaculaire lichtkoepel en een prachtige trappartij met ingangen aan de Utrechtsestraat, het Sint Jorisplein en de Hellestraat", schreef de warenhuisketen destijds.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -