Volgende week rentree Quirine Lemoine na half jaar blessureleed

WOERDEN - Tennister Quirine Lemoine maakt volgende week haar rentree tijdens het Future toernooi in Bahrein. De Woerdense liep in september een zware enkelblessure op en stond ruim een half jaar buitenspel.
Een blessure komt nooit gelegen, maar de factor die het extra beroerd maakte voor de 26-jarige Lemoine, was het feit dat ze door een reeks goede resultaten op weg leek naar een plaats in de top 100 van de wereldranglijst.
Een half jaar niet spelen kostte Lemoine bijna 200 plaatsen op de wereldranglijst. Een geluk bij een ongeluk is dat ze dispensatie krijgt. Omdat ze langer dan een half jaar uit de roulatie was, mag ze zich het komend jaar voor acht toernooien inschrijven op basis van de ranking die ze had toen ze geblesseerd raakte.
Twee van die acht toernooien mogen Grand Slams zijn. De keuze van Lemoine is gevallen op Roland Garros en de US Open. Hoewel ze graag op gras speelt, vindt de Woerdense het niet verantwoord om zo kort na een zware enkelblessure al op Wimbledon te gaan spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.