RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Drie verkiezingsdebatten in Woerden

WOERDEN - Om voor een breed publiek de verschillende standpunten van de deelnemers aan de gemeenteraadsverkiezingen in beeld te brengen organiseren Woerden.TV en het Rie Theater twee debatten. Donderdag is er nog een derde debat van de Ondernemerskring Woerden.


JONGERENDEBAT

Speciaal voor de jonge inwoners van de gemeente Woerden is er woensdag om 15.00 uur het jongerendebat met thema's voor de doelgroep. Dit wordt gepresenteerd door Paul Simons van het Minkema College en Alex Kok van Woerden.TV. De politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn door de jongste leden op de kieslijst.

"We willen jongeren laten vertellen wat zij belangrijk vinden. En de partijen laten reageren hoe zij erover denken. Uiteraard vergezeld van een aantal scherpe stellingen. Op deze manier hopen we de jongeren te helpen met hun keuze en een nieuwe generatie te enthousiasmeren voor politiek", stelt Kok.


GROTE LIJSTTREKKERSDEBAT

Woensdagavond om 20.30 uur wordt het grote Woerdense Lijsttrekkersdebat georganiseerd. Tijdens deze avond debatteren negen lijsttrekkers onder leiding van Dominique Topper en Kok over de belangrijkste speerpunten voor de verkiezingen.

"We hebben een aantal mooie onderwerpen geselecteerd. De lijsttrekkers krijgen deze avond vijf onderwerpen voorgeschoteld om te bespreken. Elke ronde begint met een één op één confrontatie, waarna het debat plenair wordt voortgezet. We willen de verschillen tussen de partijen duidelijk maken, maar ook kijken welke kant de politiek de komende jaren op kan en wil", aldus Topper, die in Woerden op vele fronten actief is waaronder het Rijngrachtcomité en als bestuurslid van Cultuurprijs Woerden. "Haar vaardigheid om ieder gesprek tot een concreet doel om te buigen zal tijdens het debat vaak nodig zijn", stelt Woerden.tv.


DERDE DEBAT

Donderdagavond kruisen de lijsttrekkers nog een keer de degens. Dan organiseert de Ondernemerskring Woerden (OKW) een verkiezingscafé met aansluitend een debat over de lokale economie. Bij dit debat kunnen alleen leden aanwezig zijn.

De debatten zijn te volgen op YouTube en Facebook.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht