RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gemeente Utrecht tikt Elf Provinciën weer op de vingers

1/2
UTRECHT - Bij vastgoedbeheerder De Elf ProvinciŽn valt deze week een boete op de mat. Die krijgt de verhuurder omdat in een pand aan de Huizingalaan illegaal kamers zijn verhuurd. Wat het precieze bedrag is wil de gemeente niet zeggen, maar het kan oplopen tot 18.000 euro.

De boete is opgelegd nadat toezichthouders het pand hebben bezocht. "We hebben geconstateerd dat zonder omzettingsvergunning een zelfstandige woning kamergewijs verhuurd wordt. Hierop hebben we een bestuurlijke boete plus last onder dwangsom opgelegd", laat een woordvoerder weten. De Elf ProvinciŽn moet de vergunningen nu alsnog gaan aanvragen of de kamerbewoners het huis uitzetten. Doet de verhuurder niets, dan volgt weer een boete.

Begin februari maakte RTV Utrecht een reportage over de slechte staat van woningen van de Elf ProvinciŽn aan de Zeemanlaan. Daar is jaren geleden al een grondige renovatie aangekondigd, maar die is steeds uitgesteld. Na aanleiding van die reportage heeft wethouder Paulus Jansen dat flatgebouw laten controleren.


SLECHTE STAAT

Huurders in het pand aan de Huizingalaan zijn ook ontevreden over het onderhoud. Vijf van hen hebben vorig jaar ten lange leste de Huurcommissie ingeschakeld en gelijk gekregen. Ze wonen daarom tegen een verlaagde huur tot alle problemen zijn verholpen. Dat is nog niet gebeurd.

Bij een bewoner die bereid is zijn woning te laten zien is nog veel schimmel in de woning, scheuren in het plafond en houtrot. Ook de buitenmuren zijn in slechte staat. De bewoner: "Ze hebben na de uitspraak van de huurcommissie maanden gewacht totdat andere buren ook zaken zijn beginnen. Toen hebben ze mondjes maat wat dingen opgeknapt maar heel slecht. Echt een doekje tegen het bloeden."

De huurder vraagt zich af waarom de beheerder niet gewoon de zaken repareert: "De Elf ProvinciŽn is slecht in het onderhoud en het investeren in de eigen panden. Maar geen idee wat daar de achterliggende reden van is." Hij heeft wel contact gezocht met zijn verhuurder, maar dan krijgt hij naar eigen zeggen vage en korte antwoorden terug. "Als er reactie komt, wat vrij uniek is, dan is het ťťn zin: dat ze het er niet mee eens zijn of dat het wel meevalt."

Op vragen die RTV Utrecht heeft over de woningen aan de Huizingalaan wil De Elf ProvinciŽn niet ingaan.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht