UKiest: De dag van Woerden

WOERDEN - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen staat elke dag een gemeente centraal. Vandaag was het de beurt aan Woerden. Een van de hete hangijzers is de aanleg van de een westelijke randweg.
Sommige bewoners willen graag een randweg, om al het (vracht-)verkeer de wijk uit te krijgen. Het project zou 35 miljoen euro moeten kosten. Daar ging het ook over in de uitzending van UVandaag, met twee lijsttrekkers uit Woerden.
Marieke van Noort van Progressief Woerden is faliekant tegen de randweg. "Hij gaat dwars door het groen en is te duur voor wat het oplevert." De VVD ziet de rondweg wel als dé oplossing van het sluipverkeer tussen de A2 en de A12, vertelt Reem Bakker. "Daardoor wordt het veiliger in Woerden, het woongenot wordt beter en het heeft een positief effect op de economie en de bedrijventerreinen."

BURGEMEESTER

Burgemeester Victor Molkenboer kwam vanavond langs in de studio van Radio M. Het gesprek ging onder meer over het bijzondere landschap in het Groene Hart. Natuurlijk kwamen ook de gemeenteraadsverkiezingen aan bod.
Alle gesprekken zijn boven aan deze pagina in het geheel terug te kijken en luisteren.
Van iedere gemeente is een aparte verkiezingspagina. De pagina van Woerden is hier te vinden.

Verslaggever Peter Knieriem over de hete hangijzers in Woerden
Burgemeester Victor Molkenboer te gast op Radio M
Lijsttrekkers Woerden aan tafel bij UVandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.