RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

OM eist jeugddetentie tegen jonge inbrekersbende

AMERSFOORT - Het OM eist jeugddetentie tegen drie jongens die worden verdacht van een lange reeks inbraken in Amersfoort en omgeving. De 18-jarige jongens zouden in een jaar tijd zeker negen keer hebben ingebroken, onder meer in woningen in Amersfoort, Bunschoten, Ermelo en Hooglanderveen. Ze maakten daarbij sieraden, kleding, een snorfiets, een fiets en muziekinstrumenten buit. Ook worden ze verdacht van heling en vernielingen.

Tegen de hoofdverdachte uit Hoevelaken is 26 weken jeugdgevangenis geŽist, waarvan 20 weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Verder zou hij twee jaar lang onder extra streng toezicht moeten komen en moet hij zich mogelijk psychisch laten behandelen. Een mede-verdachte uit Bunschoten hoorde 18 weken jeugddetentie tegen zich eisen, waarvan 12 weken voorwaardelijk. Tegen een derde jongen uit Amsterdam werd 12 weken geŽist, waarvan 8 voorwaardelijk.

De drie zouden bovendien een leer-werkstraf van 80 tot 120 uur moeten uitvoeren. Verder wil het OM dat twee van de jongens een jaar lang onder toezicht komen te staan bij de jeugdreclassering. De hoofdverdachte uit Hoevelaken zou zelfs twee jaar onder extra streng toezicht moeten komen.

De gedupeerden hebben bij de drie jonge verdachten in totaal ruim 6.000 euro aan schadevergoedingen geclaimd.

Omdat de jongens ten tijde van de misdrijven minderjarig waren, vond de zitting bij de rechtbank in Utrecht achter gesloten deuren plaats.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht