RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veenendaal wil intercity's houden op station Veenendaal-De Klomp

VEENENDAAL -

De gemeente Veenendaal wil dat er genoeg intercity's blijven stoppen op station Veenendaal-de Klomp. De regio 'Foodvalley' wil ook aandacht voor dat probleem. Nu zijn er geluiden dat die intercity's gaan verdwijnen, als de tienminutentrein ook van Utrecht naar Nijmegen gaat rijden.

Volgens de gemeenten heeft station Veenendaal- de Klomp een belangrijke regionale functie in de Foodvalley. Dat is een samenwerkingsverband van gemeentes in de Gelderse Vallei. "De afgelopen jaren heeft het station een enorme groei doorgemaakt. In 2010 waren er 2600 in- en uitstappers per dag. In 2016 waren dit er 4200 per dag."


PETITIE

De nieuwe lokale jongerenpartij JouwVeenendaal begon een petitie in de hoop het tij te keren. Die is inmiddels meer dan 4600 keer ondertekend.

Volgens de nieuwe partij is de trein heel belangrijk voor Veenendaal: "We hebben hier veel problemen met auto's. Wij willen gewoon dat er meer mogelijkheden zijn voor vervoer. De trein moet vaker gebruikt worden", aldus Sander van Gent.

De gemeente Veenendaal werd vorige maand overvallen door het bericht dat intercity's gaan verdwijnen. Nu willen ze nauw betrokken worden bij de verdere plannen, samen met de andere Vallei-gemeenten. De NS zei eerder al dat de onderzoeken nog bezig zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -