RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tijdelijke raadzaal Vijfheerenlanden komt in Zederik

VIANEN -

Het Vijfheerenlanden-Beraad wil het liefst dat de gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente in Zederik gaat vergaderen. De kosten om dit te realiseren moeten zo laag mogelijk zijn.

Het gaat om de tijdelijke huisvesting voor de gemeenteraad van Vijfheerenlanden, de gemeente die wordt gevormd door een fusie van Zederik, Leerdam en Vianen. Gisteren werd door de leden van het Vijfheerenlanden-Beraad gesproken over de opties die door de raadswerkgroep Facilitair zijn voorgelegd.


ADVIES

Naar de tijdelijke huisvesting van de nieuwe gemeenteraad is het afgelopen jaar onderzoek gedaan door een werkgroep. Zij hebben gekeken naar locaties in Vianen, Leerdam en Zederik.

Uit het onderzoek blijkt dat raadzalen van Vianen en Leerdam te klein zijn. Zederik kan wel voldoen, maar dan is wel een verbouwing nodig. Voor die verbouwing zijn twee mogelijkheden.


OPTIES

Bij de eerste optie is het nodig om de huidige raadszaal uit te breiden door de kamer van de burgemeester en een deel van de vide bij de raadzaal te betrekken. Er ontstaat dan een ruime raadzaal en ruimte voor een publieke tribune.

De kosten voor de verbouwing komen neer op 270.000 euro. Een meerderheid van het Vijfheerenlanden-Beraad vindt dat te duur. Het gaat namelijk om een tijdelijke huisvesting en dan moeten de kosten zo laag mogelijk gehouden worden, aldus de meerderheid.

De verbouwing die de voorkeur heeft kost 95.000 euro. Dan wordt alleen de kamer van de burgemeester betrokken bij de raadzaal. De raadzaal is na de verbouwing groot genoeg voor 31 raadsleden en een publieke tribune. Wel zal de opzet van de raadzaal en de tribune wat krapper zijn. Toch zegt de meerderheid van de partijen dat het belangrijker is dat de huisvesting zo min mogelijk geld kost. Daarom wordt voor deze optie gekozen.


INZICHT

Leden van verschillende partijen zeiden meer inzicht te willen in de kosten voor het meubilair en de audiovisuele ondersteuning van de raadzaal. Nu is daar 290.000 euro voor begroot. Volgens D66 kan dat veel goedkoper.

De verwachting is dat de gemeenteraad van Vijfheerenlanden vijf tot zeven jaar gebruik zal maken van de tijdelijke locatie. Uiteindelijk wordt een definitieve locatie gekozen door de gemeenteraad van Vijfheerenlanden. In november zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad.

Het plan om deze verbouwing uit te voeren en om de raad in Zederik te huisvesten wordt voorgelegd aan de gemeenteraden van Leerdam, Zederik en Vianen. De tijdelijke raadzaal van de gemeente Vijfheerenlanden moet 1 november af zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -