RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen staking maar spelletjesochtend op school in Renswoude

1/2
PROVINCIE UTRECHT/RENSWOUDE - Tientallen basisscholen in de provincie Utrecht zijn vandaag gesloten uit protest tegen te lage salarissen en een te hoge werkdruk, maar op de christelijke basisschool De Borgwal gingen de deuren vandaag gewoon open.

"We waren van plan om vandaag te staken en een aantal collega's doet dat ook, maar we hebben vandaag ook een biddag", legt leerkracht Marjan uit. "We willen de kinderen niet ontnemen om vandaag naar de kerk te gaan, want dat is een gewoonte op onze school en voor ons heel belangrijk."

In plaats daarvan riep het schoolbestuur alle kinderen op om vandaag een spelletje mee te nemen naar school. "Aan het begin van de ochtend gaan we dat met de kinderen doen", vertelde een van de leerkrachten vanochtend.


MINDER STEUN

Jos van Barneveld is docent en intern begeleider op De Borgwal en merkt ook dat de steun voor de stakingsacties minder is geworden. "Dat komt omdat er vanuit het ministerie geld is toegezegd voor werkdrukverlichting. Maar qua salaris lopen we gigantisch achter, waardoor er veel minder leerkrachten zijn."

De cijfers tonen volgens Van Barneveld aan dat werken in het basisonderwijs veel minder populair is geworden. "Als je het aantal PABO-studenten dat tien jaar geleden afstudeerde vergelijkt met wat er nu van de opleiding afkomt, dan zitten we ongeveer op de helft."


ACTIES

In de provincie Utrecht gaan tientallen docenten naar Amsterdam om vanmiddag mee te lopen in de protestmars. Zo vertrok vanochtend een grote gele Amerikaanse schoolbus met leerkrachten van basisschool De Regenboog en de Fatimaschool in IJsselstein richting de hoofdstad.

Ook leerkrachten van De Torenuil in IJsselstein lopen mee. Vanochtend ging een aantal van hen flyeren in de buurt van de school om draagvlak te krijgen voor de stakingsacties.

Montessorischool De Vleugel in Nieuwegein deed eerder wel mee aan stakingen, maar laat vandaag aan zich voorbij gaan. De directeur laat weten dat het organiseren van zo'n stakingsdag ook een hoop werkdruk oplevert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -