RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitspraak rechter Arnhem opsteker voor motorrijders Lekdijk in Lopik

LOPIK - Een uitspraak van de rechtbank in Arnhem heeft mogelijk gevolgen voor een vergelijkbare zaak in Lopik. De rechter heeft de gemeente Lingewaard teruggefloten omdat die een verbod voor motoren had ingesteld in het weekend. Lopik heeft sinds kort ook zo'n verbod op de Lekdijk.

Het verbod in Lingewaard was aangevochten door de Koninklijke Nederlandse Motorrijdersvereniging (KNMV) en de Motorrijders Actie Groep (MAG). Die organisaties hebben ook protest aangetekend tegen het weren van motoren in Lopik. Voorzitter Michiel Buitenwerf van de MAG zegt tegen RTV Utrecht dat de situatie in beide gemeenten precies hetzelfde is en is dan ook blij met de uitspraak over Lingewaard.

De gemeente Lopik laat in een reactie weten dat het verbod daar beter gemotiveerd is dan in Lingewaard. Lopik gaat het verbod vooralsnog in stand houden totdat de rechter erover heeft geoordeeld.


ONDERZOEK

De rechter verscheurde het verbod in Lingewaard omdat onvoldoende onderzoek is gedaan naar de overlast die motoren zouden veroorzaken. Het besluit ''lijkt vooral te zijn gebaseerd op de mening van gemeenteraadsleden'' en dat is volgens de rechtbank geen goede basis.

Het motorverbod in Lingewaard gold sinds eind september 2016 op zaterdag, zondag en feestdagen. Dat in Lopik ging twee weken geleden in. Daarover bestaat zoveel onvrede dat al meteen de verbodsbordjes werden gestolen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -