RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Coffeeshoprel D66 en VVD domineert lijsttrekkersdebat Amersfoort

AMERSFOORT - De VVD in Amersfoort zoekt nadrukkelijk de confrontatie met D66 na een omstreden flyeractie over het coffeeshopbeleid. Vanavond nemen de lijsttrekkers van beide partijen het rechtstreeks tegen elkaar op.

De verkiezingsrel tussen de twee partijen duurt nog altijd voort. Gisteren meldde RTV Utrecht dat D66 boos is over een verkiezingsflyer van de VVD waarop het hoofd van D66-lijsttrekker Tyas Bijlholt te zien is. Op de flyer, die bij vijfduizend huishoudens in nieuwbouwwijk Vathorst is bezorgd, staat dat als het aan D66 ligt er mťťr coffeeshops in Amersfoort komen.

Volgens het bestuur van D66 klopt dat niet. De partij noemde de actie gisteren 'schimmig' en 'onvolwassen'.


WINNEN

VVD-lijsttrekker Kees Kraanen is zich nog altijd van geen kwaad bewust en vindt dat D66 overdrijft. De ruzie is opmerkelijk omdat beide partijen op dit moment nog deel uitmaken van het gemeentebestuur, samen met de PvdA en de ChristenUnie.

De democraten kwamen bij de vorige verkiezingen als grootste uit de bus. Het is geen geheim dat VVD-lijsttrekker Kees Kraanen de ambitie heeft om deze keer te winnen.


DEBAT

Vanavond nemen alle lijsttrekkers, behalve de voorman van DENK, het tegen elkaar op in het Groot Lijsttrekkersdebat in de stad. BDU/De Stad Amersfoort en RTV Utrecht en Bibliotheek Eemland trekken samen op in de organisatie ervan.

Het beleid rondom coffeeshops is niet het enige onderwerp. Aan de hand van prikkelende stellingen wordt ook gesproken over de vraag of de gemeente het geld wel goed verdeelt. De kritiek van oppositiepartijen is dat er te veel geld gaat naar dure projecten zoals de renovatie van het stadhuis en de bouw van de westelijke rondweg. Verder komen thema's als woningbouw, afvalinzameling en inspraak van inwoners aan bod.


PRESENTATIE

De presentator is wederom RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk. Co-presentatrice Hanneke Sikkes gaat met een microfoon de zaal in. Tussen de bedrijven voor treedt het duo Cees van Weerd (zang, teksten) / Antoine van Roemburg (piano, zang) op. Al ruim dertig jaar vormen zij het cabaretduo De Buren.

Het Groot Lijsttrekkers Debat in de hal van het Eemhuis (Eemplein, Amersfoort) is vanavond om 19.30 uur. Alle geÔnteresseerden zijn welkom.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht