RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verkeersminister terug op de Uithof: ''Zelf kwam ik altijd op het fietsje''

1/2
UTRECHT - Minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer heeft het vandaag met eigen ogen gezien: de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park heeft dringend verbetering nodig. "Het is hier ontzettend veranderd en de uitdagingen op het gebied van verkeer zijn dus ook anders", zei ze bij een bezoek aan het universiteitsgebied.

Van Nieuwenhuizen was daar op uitnodiging van haar partij. Ze studeerde ooit zelf op de Uithof. Van 1981 tot 1987 deed ze sociale geografie aan de Universiteit Utrecht. ''Ik woonde in de stad, dus ik kwam eigenlijk altijd met het fietsje'', vertelde de VVD-minister.

Maar dat wil niet zeggen dat de overvolle bussen van lijn 12 helemaal onbekend zijn voor de bewindsvrouw. ''Mijn oudste zoon studeert hier nu. Het is enorm druk. Op zich is dat een teken dat het goed draait en een dynamisch gebied is, maar het brengt veel verkeer met zich mee.''

De verkeersminister liet zich niet verleiden tot uitspraken over de problemen met de bouw van de nieuwe Uithoflijn. ''De gemeente en de provincie gaan daarover en daar hebben we capabele VVD'ers die dat prima zelf kunnen bediscussiŽren", sprak ze.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht