RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VVD Amersfoort door het stof in coffeeshoprel

AMERSFOORT - De VVD in Amersfoort heeft excuses aangeboden aan D66. De liberalen hadden een flyer verspreid tegen coffeeshops in woonwijken en bij scholen, waarin keihard werd uitgehaald naar D66 en lijsttrekker Tyas Bijholt.

Op de flyer, die bij vijfduizend huishoudens in nieuwbouwwijk Vathorst is bezorgd, staat dat als het aan D66 ligt dat er méér coffeeshops in Amersfoort komen. Het hoofd van D66-lijsttrekker Tyas Bijlholt was daarbij prominent te zien. Het bestuur van D66 noemde de actie 'schimmig' en 'onvolwassen'.


VERKLARING

Vandaag plaatste de VVD een verklaring op Twitter. "De gekozen beeldvorm en 'tone of voice' heeft D66'ers persoonlijk gekwetst en dan spijt ons oprecht. In de goede bestuurlijke samenwerking die wij met D66 hebben, mag je op de inhoud verschillen. Verkiezingscampagnes zijn er om het onderscheid duidelijk te maken, maar wel met respect voor de ander. Dat verdient D66 en dat verdient de inwoner van deze stad." Het bericht ging gepaard met de hashtags '#respect' en '#inhoud'.

Vanavond om 19.30 uur kruisen de VVD en D66 de verbale degens in het lijsttrekkersdebat in de hal van het Eemhuis. Presentator is RTV Utrecht-verslaggever Kees Hoogendijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht