RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Werftheater Utrecht viert 40-jarig jubileum

1/2
UTRECHT -

Driewerf hoera! Het Werftheater aan de Oudegracht in Utrecht blaast deze week 40 kaarsjes uit. Al sinds 1978 is het podium een kweekvijver voor cabarettalent als Herman Finkers en Youp van 't Hek. Vanaf vandaag treden elke dag bekende artiesten op om dat te vieren.

Yvonne Groeneveld was de grondlegger van het Werftheater en werkte jarenlang samen met stadscabaretiers Hennie Oliemuller en Herman Berkien. Voor haar is het een hoogtepunt dat het theater nog steeds bestaat. "Ik had dit in het begin nooit kunnen bedenken."


EIGEN PLEK

"Het verlangen voor een eigen plek was groot", aldus Groeneveld, die rond de oprichting naarstig op zoek was naar een plek voor cabaretiers. "Toen deze ruimtes hier vrijkwamen ben ik dit begonnen, gewoon met jeugdige verve!"

In de jaren '70 is cabaret regelmatig onterecht doodverklaard, volgens Groeneveld. "Maar cabaret is nooit dood. Het krijgt misschien een andere vorm. Het blijft zich ontwikkelen." Of het theater onder haar leiding de halve eeuw gaat aantikken? "Dat gaan we hopen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -