GroenLinks Utrecht sluit VVD niet uit

UTRECHT - De Utrechtse partij GroenLinks sluit niet uit dat ze na de verkiezing verder gaan met de VVD. Dat zei lijsttrekker Heleen de Boer woensdagavond op UStad.
In het AD maakte de VVD zich deze week boos over uitlatingen van GroenLinks tijdens een eerder debat. Daarin zei de partij het liefst een linkse coalitie te zien, en dat vooral groene thema's beter kunnen worden aangepakt zonder de VVD. Maar in UKiest op UStad zegt lijsttrekker De Boer dat van uitsluiting geen sprake is.
De Boer geeft wel opnieuw aan dat haar voorkeur uitgaat naar een college met SP, PvdA, D66 en de ChristenUnie. Maar op de vraag of ze de VVD uitsluit zegt De Boer: "Nee! We hebben de afgelopen jaar goed met ze samengewerkt. Want als je met de VVD een afspraak maakt, dan is het ook een afspraak. Dus het zal er van af hangen wel afspraken je aan de voorkant kan maken. Dat is nu over verkeer en de milieuzone heel goed gelukt. Maar ik weet niet of ze dat een volgende keer weer gaan doen."
En dus gaat de eerste voorkeur van GroenLinks uit naar een coalitie 'over links', zonder de VVD. Maar de partij sluit dus niet uit dat de huidige coalitie, met D66, de SP en de VVD na de verkiezingen gewoon doorgaat.
Overigens zegt Heleen de Boer dat ze één partij wel uitsluit, en dat is de PVV. Heleen de Boer: "Dat is een partij die heel erg gericht is op het uitsluiten van bepaalde bevolkingsgroepen. En wij vinden dat Utrecht een stad voor iedereen moet zijn".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.