RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Anne Faber-verdachte Michael P. moet oude straf uitzitten

DEN DOLDER -

Michael P., die verdacht wordt van het verkrachten en doden van de Utrechtse Anne Faber, moet het restant van een oude straf uitzitten. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.

P. kreeg in 2012 in hoger beroep twaalf jaar cel opgelegd, onder meer vanwege de verkrachting van twee meisjes. Dit jaar zou hij twee derde van die straf hebben uitgezeten en mogelijk vroegtijdig vrijkomen.

De rechtbank heeft daar nu een streep doorgezet. Vanwege de ernstige verdenkingen in de zaak Anne Faber, heeft P. volgens de rechtbank zijn mogelijkheden verspeeld om eerder vrij te komen. Dat betekent dat hij resterende vier jaar celstraf van die eerdere veroordeling moet uitzitten. Dit besluit staat los van een eventuele veroordeling in de zaak-Anne Faber.


ANNE FABER

De 25-jarige Anne Faber verdween op 29 september vorig jaar. Twee weken later werd haar lichaam gevonden in Zeewolde, na aanwijzingen van Michael P. Hij kwam in beeld als verdachte nadat er dna-sporen van hem waren gevonden.

P. zat op dat moment in een kliniek in Den Dolder, waar hij zich voorbereidde op zijn terugkeer in de samenleving. Hij mocht daar ook buiten het terrein van de kliniek komen.

In juni staat Michael P. terecht voor het verkrachten en doden van Anne Faber.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -