Margreet in Overvecht: De bloemenkiosk

UTRECHT - Denk je aan de herkenningspunten van Overvecht, dan denk je aan het winkelcentrum, aan de parken, de kerken en moskeeën en de watertoren. Maar er is nóg een herkenningspunt dat veel mensen noemen. Een kleintje, maar wel een belangrijke: de bloemenkiosk aan de Sint Eustatiusdreef. De keren dat Margreet sinds ze in Overvecht is langs de kiosk is gereden, is niet te tellen. En hij staat er al tientallen jaren.
Tot anderhalf jaar geleden was de kiosk van Sven en Fien. Nu wordt de zaak iedere ochtend geopend door de goedlachse Manon. Is dat geen gedurfde zet, een bloemenkiosk overnemen in een wijk waar veel financiële problemen zijn? "Misschien wel een beetje", zegt Manon, "maar ik wil er voor iedereen zijn. Ik merk het wel in de verkoop: als het salaris gestort is, is het hier altijd drukker. Alle bloemen zijn ook per stuk te koop, hebben mensen tóch een bloemetje in huis. Tuurlijk moet ik mijn boterham hier verdienen, maar ik vind het ook heel leuk om een echte wijkzaak te zijn. Mensen komen hier echt voor een praatje en een bakkie."
Ze is geboren en getogen in Lopik en kwam als puber met het gezin naar Overvecht. "Das wel even wennen ja", grinnikt Manon. "De eerste keer dat ik van Overvecht de Amsterdamsestraatweg opreed, dacht ik dat ik dood zou gaan. Is niet te doen, joh!" Ze kon haar draai goed vinden in de wijk en is een echte 'stadse' geworden.
Over een jaar of vijf moet ze weg, dan houdt de vergunning voor de kiosk op. "Dat is een gek idee, ik ben pas net begonnen. Stoppen doe ik niet hoor, misschien begin ik hier dan vlakbij wel een winkel." En dan besluit ze lachend "Eens een bloemenmeisje, altijd een bloemenmeisje".
Margreet wordt maandag uitgezonden op RTV Utrecht.

Margreet: Bloemenkiosk belangrijk trefpunt in Overvecht. Niet alleen bloemen, maar ook veel gezelligheid!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.